Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 17.04.2020. 14:40

Vikend nosi ljetne temperature - u većini zemlje preko 25 stupnjeva

Pred nama je topli aprilski vikend, sa temperaturama do 27 stupnja i pretežno sunčanim intervalima.

Foto: Bojan Kecman
  • 104
  • 18
  • 0

Petak je u BiH osvanuo sunčan. Takvo vrijeme preovladavalo je tokom čitavog prije podneva. Izmjerene temperature kretale su se u intervalu od 6°C na Bjelašnici pa do 21°C u Bihaću i Zenici. 

Tokom većeg djela dana zadržale su se iste vremenske prilike. Vjetar je umjeren, u Bosni iz zapadnog pravca dok je u Hercegovini duvao iz jugozapadnog smjera. Dnevni maksimum prognozira se do 27 stupnja, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu. 

Prvog dana vikenda nastaviće se i dalje fino vrijeme sa malo oblaka. Strujanja zraka biti će slaba, iz zapadnog pravca. Jutarnje temperature biti će prilično niske, oko 2, ponegdje i do 7°C dok će na jugu države biti nešto toplije, do 10°C. Dnevni maksimum ićiće do 27 stupnja. 

Drugog dana vikenda preovladavat će oblačno vrijeme. Uveče se u Bosni očekuju i slabije padavine. Vjetar će i dalje biti umjeren. U Bosni će duvati iz sjevernog pravca dok će u Hercegovini dolaziti iz jugozapadnog smjera. Najniža temperatura u jutarnjim satima biti će u rasponu od 4 do 9°C, na jugu BiH do 12°C. Maksimalna dnevna i za nedjelju se prognozira da bude do  27°C.

Iduća sedmica donosi nam uglavnom oblačne vremenske prilike. Duvati će umjeren vjetar, iz sjevernog pravca. Jutarnje temperature su prilično niske za ovo doba godine - prognozira se 3°C dok će na jugu zemlje biti toplije, do 12 stupnjeva. Maksimalna dnevna neće preći 20 stupanj (14 - 19°C) dok se na jugu Bosne i Hercegovine očekuje da bude 24°C.


Tagovi

Jutarnje temperature Izmjerene temperature Oblačno vrijeme Vjetar Sunčano vrijeme Malo oblaka


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.