Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 09.06.2017. 14:00

Većinom oblačno s temperaturom do 30 stupnjeva

Vremenska prognoza od 10. do 12. juna.

Foto: Pixabay/EvgeniT
  • 403
  • 23
  • 0

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme obilježit će ovaj vikend, ali s visokim temperaturama, i do 30 stupnjeva na jugu zemlje.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu će doći do povećanja oblačnosti sa zapada koje će preći preko Bosne i Hercegovine. Poslije podne i u noći pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U nedjelju će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini ujutro više oblačnosti, veći dio dana sunčano. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26°C, na jugu do 28°C.

Pretežno sunčano vrijeme prognoziraju za ponedjeljak. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 12°C, na jugu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu do 31°C.

Foto: Pixabay/EvgeniT


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Vjetar Oblačnost Lokalni pljuskovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.