Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 08.05.2017. 16:00

Uslovi za radove na otvorenom i dalje nepovoljni

Kiša i pljuskovi pratit će nas do sredine sedmice.

Foto: Pixabay/Pezibear
  • 410
  • 26
  • 0

Prema podacima prognostičkih modela, promjenjivo vrijeme zadržat će se i u narednom periodu. Do sredine sedmice će biti pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima i nešto svježije. Od srijede će, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, biti više sunčanih perioda, ali uz vjerovatnoću za poneki lokalni pljusak. Početkom prognoznog perioda, najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje 14°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.

Temperature će prema kraju sedmice rasti, pa je za vikend moguće očekivati da maksimalne dnevne vrijednosti dostignu 26 °C. Očekuju se nepovoljni uslovi za radove na otvorenom, prije svega u prvoj polovini sedmice.

Foto: Pixabay/Pezibear


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]