Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 24.02.2020. 16:30

Uprkos toplim danima, zima nas još ne napušta

Ove sedmice nas čeka manje pogoršanje vremena, ali će ipak biti stabilno i pogodno za obaviti radove u voćnjaku ili prihraniti strnine.

Foto: Pixabay/ryudiculous
  • 91
  • 25
  • 0

Prema sinoptičarima, do sredine naredne sedmice očekuju nas stabilni vremenski uslovi sa svježijim jutrima i temperaturama iznad prosjeka za ovaj period. Najniža jutarnja temperatura bit će između -3 i 2°C, na jugu BiH do 7°C, a najviša dnevna u intervalu 11 i 16°C. Manje pogoršanje vremena dolazi u srijedu, kada se prognoziraju padavine koje će biti izraženije na sjeveru Bosne. Nakon pogoršanja, u danima oko vikenda, u jutarnjim satima moguć je slabiji mraz i temperaturni režim u skladu sa krajem februara. Kiša koja je najvaljena minimalno će popraviti stanje vlage u tlu, a predstojeći dani mogu se iskoristiti za obavljanje radova u voćnjaku, poput rezidbe i prihrane ozimih strnina.

Ponedjeljak je u BiH osvanuo prilično oblačan, a takav trend zadržao se tokom prije podneva. Jutranje temperature su se kretale u intervalu od -1 na Bjelašnici do 13 stupnjeva u Jajcu. Tokom dana nastavit će se oblačno vrijeme, sa mogućom slabom kišom, na sjeveroistoku zemlje. Strujanja zraka bit će umjerena, istočnog i sjeverositočnog pravca. Dnevni maksimum se prognozira do 14, na jugu do 18°C.

Sutra se prognozira uglavnom sunčan dan. Naoblačenje će nastupiti poslije podne u Hercegovini i zapadnim djelovima Bosne, a tokom noći proširit će se u ostatku države. Uveče moguća mjestimična kiša u nekim djelovima Hercegovine. Vjetar slab, jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura do 6, na jugu do 10, a dnevna do 17 °C.

Pretežno oblačan dan nas čeka u srijedu. U drugom dijelu dana, u centralnim i istočnim regijama Bosne, nastupit će kratkotrajno razvedravanje. Padavine se prije podne prognoziraju u Posavini, Krajini i u Hercegovini dok će se u večernjim satima proširiti u čitavoj BiH. U nizinama očekuje se kiša dok će u višim područjima padat susniježica i snijeg. Tokom noći, snijeg će se proširiti i u nizijskim dijelovima zemlje. Jutranji maksimum do 10, na jugu do 13, a dnevni do 16°C.

Ovakvo vrijeme nas očekuje i u četvrtak. Postepeno razvedravanje i smanjenje oblačnosti predviđaju se do kraja dana. Najviša jutranja temperatura do tri stupnja, dnevna do osam, na jugu BiH do 11°C.


Tagovi

Svježija jutra Kiša Oblačno vrijeme Slab vjetar Susniježica Snijeg Razvedravanje


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.