Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.12.2019. 10:00

Upozorenje na vrijeme: Obilne padavine i jak vjetar

U narednim danima očekuje nas pogoršanje vremena u vidu obilinih padavina kojih će lokalno biti do 85 l/m2 te olujni udari južnog i jugozapadnog vjetra.

Foto: Pixabay/methodshop
  • 169
  • 12
  • 0

Danas se u popodnevnim satima, u većem dijelu Bosne očekuje postepeno razvedravanje i prestanak padavina, a u Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom povremeno. Vjetar umjeren južni i jugozapadni. U večernjim satima jaki udari juga na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini do 18 stupnjeva.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu naše zemlje. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 do 50 l/m2, lokalno do 85 l/m2. U večernjim satima prestanak padavina u većem dijelu Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 18 stupnjeva.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nedjelju. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 do 50 l/m2, lokalno do 70 l/m2. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima jugozapadni. U večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna od 9 do 15 stupnjeva.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom. Na planinama sa slabim snijegom. Posli podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa zapada. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Jugo Padavine Žuti alarm Kiša Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁