Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 08.06.2020. 17:00

U sedmici pred nama smjena sunca i kiše biti će svakodnevna

Zemljišna vlaga biti će na zadovoljavajućem nivou, mada će nestabilno vrijeme pogodovati jačem razvoju biljnih bolesti i štetočina. Povremeno su mogući i prekidi radova na otvorenom polju. 

Foto: Lucija Bencarić
  • 75
  • 16
  • 0

Prema prognostičarima, tokom ove sedmice preovladavaće pretežno nestabilno vrijeme. Mogući su jači mjestimični pljuskovi, sa pojavom grmljavine. Do sredine nedjelje duvati će vjetar iz južnog pravca, a od srijede strujanja zraka biti će promjenljivog smjera. Smjena sunca i kiše moguća ja na svakodnevnom nivou. Temperature ostaju u okviru prosjeka i biti će u skladu sa godišnjim dobom.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, jutarnje temperature kretati će se od 11 od 16°C dok se za dnevni maksimum predviđa 20 stupnjeva, u Hercegovini i Posavini do 25°C, a mjestimično je moguće i da bude malo toplije. 

Zemljišna vlaga biti će na zadovoljavajućem nivou, mada će nestabilno vrijeme pogodovati jačem razvoju biljnih bolesti i štetočina. Povremeno su mogući i prekidi radova na otvorenom polju. 

Tokom sutrašnjeg dana u našoj zemlji najavljuje se uglavnom oblačno vrijeme. Preovladavati će nestabilne vremenske prilike, sa pljuskovima i grmljavinom. Do kraja dana moguće je postepeno smanjivanje oblačnosti. Vjetar slab, promjenljivog pravca duvanja. Jutro će biti prijatno, sa 16 stupnjava dok se za dnevni maksimum prognozira do 23, na jugu i sjeveru BiH toplije, do 26 stupnjeva. 

Do sredine sedmice zadržati će se oblačno i nestabilno vrijeme, sa padavinama i grmljavinom. Jutarnje temperature kretati će se u intervalu od 12 do 18 dok se za najvišu dnevnu najavljuje 23°C, na jugu i sjeveru toplije, do 27°C.

I krajem nedjelje možemo očekivati kišu, grmljavinu i pljuskove. Padavine su izgledne tokom poslije podneva u četvrtak ili tokom noći. Jutro toplo, sa temperaturom do 16 stupnjeva dok se za maksimalnu dnevnu prognozira do 27 stupnjeva.


Tagovi

Nestabilno vrijeme Jutarnje temperature Oblačno vrijeme Padavine Grmljavina Pljuskovi Kiša Vjetar Zemljišna vlaga Biljne bolesti


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.