Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 31.12.2018. 13:30

U novu godinu ulazimo sa snijegom i kišom

U narednom periodu doći će do porasta zaliha vlage u tlu, a ozimine posijane u optimalnim rokovima imaće povoljne uslove za zimsko mirovanje.

Foto: Pixabay/AlainAudet
  • 70
  • 10
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu za početak sedmice. Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša. Snijeg ili susnježica iznad 500 metara nadmorske visine. U Hercegovini u drugoj polovini dana uglavnom sunčano. Pretežno oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U utorak, 01.01.2019., u Bosni će prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slab snijeg ili susnježica će padati u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugoj polovini dana u Bosni smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno vedro. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne dio prijepodneva će biti i jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U srijedu, 02.01.2019., već u jutarnjim satima novo naoblačenje sa sjevera koje će do sredine dana stići do juga zemlje. U nizinama će padati kiša. Snijeg ili susnježica iznad 500 metara nadmorske visine. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak u Bosni će padati samo snijeg. Slab snijeg i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine prolazna kiša samo sredinom dana. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U četvrtak, 03.01.2019., u Bosni oblačno vrijeme sa snijegom. Glavnina padavina u centralnim istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini djelomično vedro. Slab snijeg na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4°C, na jugu zemlje do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -7 i -2°C, na jugu zemlje od 1 do 4°C.

U narednom periodu doći će do porasta zaliha vlage u tlu, a ozimine posijane u optimalnim rokovima imaće povoljne uslove za zimsko mirovanje. 


Tagovi

Vremenska prognoza Federalni hidrometeorološki zavod Sunčano Snijeg Kiša


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.