• Vremenska prognoza
  • 08.01.2021. 16:10

U nedjelju će pasti do 20 centimetara novog snijega

Drugog dana vikenda, u toku poslije podnevnih i večernjih sati, jači udari vjetra izvjesni su i na jugu Hercegovine. Dnevni maksimum neće preći jedan stepen, na jugu BiH do 9°C.

Foto: Bojan Kecman
  • 146
  • 17
  • 0

Tokom današnjeg dana preovladavalo je uglavnom oblačno vrijeme širom zemlje. U cijeloj Bosni i Hercegovini padao je snijeg dok je u nižim predjelima evidentirana i kiša.

Izmjerene dnevne temperature kretale su se u intervalu od -4°C na Bjelašnici pa do 8°C u Neumu.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, prvog dana vikenda takođe se zadržavaju oblačne vremenske prilike. U večernjim satima i u toku noći na nedjelju, izvjesne su nove padavine. Snijeg se prognozira u većini krajeva BiH dok će na jugu pasti kiša. Duvati će i slab vjetar, iz pravca sjevera. Jutro hladno, sa temperaturama u minusu i oko nule, na jugu zemlje do 5°C. Dnevni maksimum u subotu dosegnuće tek 4°C, na jugu do devet stepeni.

Drugog dana vikenda zadržava se isti trend, sa snjegom a na jugu sa kišom. Prognostičari najavljuju do 20 centimetara novog snijega. Strujanja zraka slabija, iz pravca sjeveroistoka. U nedjelju tokom poslije podnevnih i večernjih sati, jači udari vjetra izvjesni su i na jugu Hercegovine. Dnevni maksimum neće preći jedan stepen, na jugu BiH do 9°C.

I početkom naredne sedmice očekuje nas slično vrijeme, sa temperaturama oko nule. Jedino će na jugu zemlje biti toplije, do 9°C.


Tagovi

Oblačno vrijeme Udari vjetra Dnevne temperature Dnevni maksimum Snijeg Padavine Kiša


Autorica

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.