Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 26.02.2018. 13:00

U narednim danima još hladnije i rast snježnog pokrivača

Dodatni snježni pokrivač poslužit će ozimim usjevima kao dobra zaštita od niskih temperatura u narednom periodu.

  • 331
  • 16
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do sredine ove sedmice. Prema sinoptičkim kartama, u narednoj sedmici izgledno je osjetno hladnije vrijeme, praćeno padavinama koje će u prvih par dana biti izraženije, a snijeg je moguć i na krajnjem jugu. Prognozira se rast snježnog pokrivača od 20 do 30 cm.

Karakteristika vremenskih prilika, neuobičajenih za kraj februara, biće izrazito niske temperature sa vrijednostima ispod višegodišnjih prosjeka. Dodatni snježni pokrivač poslužit će ozimim usjevima kao dobra zaštita od niskih temperatura u narednom periodu.

Sniježit će svaki dan do sredine sedmice

U utorak 27.02.2018., u Bosni nas očekuje oblačno vrijeme sa snijegom. Visina novog sniježnog pokrivača od 5 do 15, a u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne lokalno i do 20 cm. U Hercegovini pretežno oblačno sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini padavine postepeno prestaju poslije podne, uz smanjenje oblačnosti na jugu i jugoistoku. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -12 do -6, na planinama do -20, na jugu od -5 do 0, a dnevne od -8 do -4, na jugu od 0 do 4°C.

U srijedu 28.02.2018., u Hercegovini i na jugozapadu Bosne bit će pretežno sunčano. U ostatku Bosne oblačno. Ponegdje u Bosni sa slabim snijegom. Jutarnje temperature od -16 do -10, na planinama do -20, na jugu od -7 do -2, a dnevne od -8 do -2, na jugu od -1 do 3°C.

U četvrtak 01.03.2018., očekuje nas pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima sa snijegom. U Hercegovini u večernjim satima se očekuje prelazak snijega u kišu. Jutarnje temperature od -17 do -11, na jugu od -6 do -1, a dnevne od -5 do 1, na jugu od 2 do 6°C.

Foto: aljonushka/pixabay.com


Tagovi

Vremenska prognoza Federalni hidrometeorološki zavod Snijeg Zima Temperature


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]