Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 07.09.2020. 16:30

Toplo i sunčano vrijeme početkom septembra pogoduje usjevima

Aktuelne vremenske prilike omogućiti će poljoprivrednicima da uspješno obavljaju radove na otvorenom polju dok će temperature pogodovati finalnim fazama razvoja usjeva. 

Foto: Sanja Dovečer
  • 64
  • 26
  • 0

Kako najavljuju prognostičari, nakon današnjeg manjeg pogoršanja vremena sa većom oblačnošću i mjestimičnom kišom, a koje je izraženije na sjeverozapadu BiH, do kraja nedjelje očekuje se stabilizacija vremena uz minimalnu mogućnost kratkotrajnih padavina, slabijeg intenziteta. 

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, temperature će se većinom kretati u rasponu za ovo doba godine. Jutra će biti ugodna, sa 17°C  dok će na jugu zemlje biti i toplije, do 21 stupnja. Preko dana će biti više sunca i svakim danom sve toplije. Dnevni maksimum dosegnuti će 30°C u Bosni, u Hercegovini toplije,  do 32°C.

Aktuelne vremenske prilike omogućiti će poljoprivrednicima da uspješno obavljaju radove na otvorenom polju dok će temperaturni režim odgovarati finalnim fazama razvoja poljoprivrednih biljaka. 

Tokom današnjeg dana zabilježeno je uglavnom oblačno vrijeme, u sjevernoj Bosni dok se u ostatku države zadržalo sunčano. Do kraja današnjeg dana i u večernjim satima, lokalno je moguća pojava pljuskova, u središnjoj i istočnoj Bosni. Izmjerene dnevne temperature kretale su se od 14°C na Bjelašnici pa do 32 u Neumu. 

Tokom sutrašnjeg dana, u prije podnevnim satima preovladavati će uglavnom oblačno, sa postepenim razvedravanjem u drugom dijelu dana. U Hercegovini će preovladavati sunčane vremenske prilike. Duvati će slab vjetar, u Bosni iz pravca sjevera dok će u Hercegovini biti umjerena bura. Jutro prijatno sa 18 stupnjava dok se za maksimalnu dnevnu temeraturu prognozira do 29 °C, na jugu BiH do 34°C.

I sredinom sedmice zadržati će se sunčano, uz malu naoblaku. U srijedu, tokom prve polovine dana moguća je pojava magle po kotlinama u Bosni. Jutarnje temperature dosegnuti će 19 stupanj dok će dnevni maksimum iznositi 31, na jugu Bosne i Hercegovine do 34 °C.

Krajem nedjelje i dalje će biti prisutna mogućnost magle i oblačnosti po kotlinama Bosne. Jutro će u četvrtak biti toplo, sa temperaturama i do 20 stupnjeva dok se za maksimalnu dnevnu temperturu najavljuje do 31°C, a na jugu naše zemlje i do 34°C.


Tagovi

Mjestimična kiša Oblačno vrijeme Postpeno razvedravanje Sunčano vrijeme Pojava magle Jutarnje temperture Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97