Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 11.02.2019. 16:00

Topliji početak sedmice, a onda pad temperature sa padavinama

Mada će ovom hladnijem periodu prethoditi i par toplijih dana sa jakim jugom, ne očekuje se prijevremeno kretanje vegetacije, pa će se i prezimljavanje poljoprivrednih kultura nastaviti u povoljnim uslovima.

Foto: Pixabay/Photorama
  • 213
  • 30
  • 0

Nestabilno vrijeme prevladavat će početkom ove sedmice, uz južno strujanje i padavine, u nizinama sa kišom, na planinama sa snijegom. Od utorka 12.02. izgledne su smjene stabilnijih i perioda sa padavinama. Pri tome će osjetnije zahladniti, a snijeg se povremeno očekuje i u nižim predjelima. 

Sa narednim vikendom mogući su duži sunčani periodi, ali će i dalje biti hladno, naročito tokom dana. Temperaturni režim djelimično će se promijeniti. Nakon toplijeg početka, kada će maksimalne temperature dostizati iznad 10 °C, u ostatku prognoznog perioda jutra će biti sa temperaturama od -6 do 0 °C, u unutrašnjosti, na jugu od 0 do 4 °C. Najhladnije će biti u centralnoj i istočnoj Bosni, kao i na Kupresu. Maksimalne dnevne temperature na jugu će dostizati do 8 °C, u Bosni do 3 °C. Sredinom sedmice mogući su i dani sa maksimalnim dnevnim temperaturama ispod 0 °C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Mada će ovom hladnijem periodu prethoditi i par toplijih dana sa jakim jugom, ne očekuje se prijevremeno kretanje vegetacije, pa će se i prezimljavanje poljoprivrednih kultura nastaviti u povoljnim uslovima.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

U Bosni u srijedu pretežno oblačno vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak prognozira se snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima i kiša. U Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine gdje se tokom noći na četvrtak očekuje susnježica ili snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar u većem dijelu Bosne umjeren sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 4 do 7 stupnjeva.

U četvrtak u većem dijelu zemlje oblačno. Umjerena oblačnost na jugu. U Bosni se većinom prognozira slab snijeg ili susnježica. U sjevernim područjima moguća je slaba kiša. Bez padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Kiša Susnježica Vikend Jugo Vegetacija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]