Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 08.02.2019. 16:30

Tmuran i hladan vikend, početkom sedmice promjena vremena

Jutarnje temperature ispod, a dnevne nešto iznad nule očekujte u danima vikenda. U ponedjeljak će prelazak frontalnog poremećaja sa zapada uvjetovati kišu u cijeloj zemlji, na planinama snijeg.

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 180
  • 19
  • 0

Temperature uobičajene za ovo doba godine obilježit će vikend. No, kako je februar vrlo prevrtljiv mjesec, već u ponedjeljak dolazi do promjene. 

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni prije podne je izgledna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

Pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne u nedjelju. U večernjim satima slaba kiša se očekuje u Hercegovini. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prelazak frontalnog poremećaja sa zapada uvjetovat će kišu u cijeloj zemlji, na planinama snijeg. U večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne slab snijeg i u nizinama. Prije podne će biti jakog juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Oblačno Magla Snijeg Kiša Jugo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.