Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 05.04.2019. 14:00

Tiha aprilska kiša donosi rodnu godinu?

Vikend i početak iduće sedmice obilježit će oblačno vrijeme sa slabom kišom. Temeprature će padati idućih nekoliko dana, ali ne ispod 18°C dnevne temperature.

Foto: Pixabay/445693
  • 252
  • 91
  • 0

Pučke izreke kažu kako je vlažan, kišovit april, posebno slaba kiša, znak da će ta godina biti bogata urodom. Kako je krenuo, ovaj bi nam april zaista mogao donijeti rodnu godinu. 

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša povremeno može padati u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U čitavoj zemlji u nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u drugoj polovini dana. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 15 i 22°C, a u Hercegovini od 14 do 18°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Padavine su većinom slabijeg intenziteta. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17°C.

U BiH i u utorak pretežno oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C.


Tagovi

Agro prognoza April Kiša Oblačno


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]