Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 24.12.2018. 14:00

Temperature zraka porasle, no slijedi ponovno pogoršanje?

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do sredine sedmice. U narednom periodu preovladavaće povoljni uslovi u pogledu zaliha vlage u tlu.

Foto: Pixabay/NickyPe
  • 166
  • 13
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do sredine sedmice. Danas se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će se sredinom dana proširiti na cijelu zemlju i u nizinama usloviti kišu. Snijeg se prognozira iznad 800 metara nadmorske visine. Prije podne vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine sa jakim udarima. Temperatura zraka veća prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje i u Krajini do 16°C. U drugoj polovini dana temperatura zraka u opadanju. 

U utorak, 25.12.2018., u Bosni oblačno vrijeme, uglavnom sa slabim snijegom. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku moguća je slaba kiša ili susnježica. Bez padavina na području Krajine. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Pretežno oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Krajem dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U srijedu, 26.12.2018., prije podne postepeno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Na istoku Bosne slab snijeg u jutarnjim satima. U Krajini, zapadu Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab. U Bosni vjetar prije podne mijenja smjer na jugo. U Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C.

U četvrtak, 27.12.2018., više oblačnosti na sjeveru, istoku i centralnim područjima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla u jutarnjim satima. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Za vikend se ponovo očekuje slabije izraženo pogoršanje, uz porast jutarnjih temperatura. U narednom periodu preovladavaće povoljni uslovi u pogledu zaliha vlage u tlu


Tagovi

Vremenska prognoza Federalni hidrometeorološki zavod Sunčano Snijeg Kiša


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.