Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 06.01.2017. 10:00

Temperature u minusu, snijeg štiti usjeve

Formirani sniježni pokrivač poslužiće kao dobra zaštita ozimim usjevima.

Foto: Pixabay/pcfriend
  • 428
  • 21
  • 0

Prema podacima prognostičkih modela, tokom vikenda izgledna je djelimična stabilizacija vremena, pri tome će zahladniti i temperature će biti primjerene ovom dijelu godine. Nakon vedrijih noći, minimalne jutarnje vrijednosti u Bosni će se posvuda spustiti između -5 i -10 °C, jutarnji mrazevi mogući su i na jugu.

Formirani sniježni pokrivač poslužiće kao dobra zaštita ozimim usjevima. Maksimalne dnevne temperature će također u većini krajeva biti negativne, samo na krajnjem jugu zemlje iznad 0 °C. Stabilno i hladno vrijeme zadržaće se do nedjelje 08. januara kada se ponovo očekuju padavine uz porast temperatura.

Kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod, u subotu će u Hercegovini, Posavini i na jugozapadu Bosne biti pretežno vedro, a u ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblčno vrijeme. Jutarnje temperature od -18 do -11, na jugu od -5 do 0, na planinama i visoravnima do -23, a dnevne od -14 do -7, na jugu od -3 do 2 °C.

U nedjelju pretežno sunčano, hladno sa mrazom. U večernim satima porast naoblake u Krajini može usloviti slab snijeg. Jutarnje temperature od -20 do -13, na jugu od -8 do -2, na planinama i visoravnima do -25, a dnevne od -12 do -6, na jugu od -2 do 3 °C.U ponedjeljak na očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Jutarnje temperature od -13 do -6, na jugu od -4 do 2, a dnevne od -5 do -1, na jugu od 0 do 5 °C.

Foto: Pixabay/pcfriend1000


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Mraz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]