• Agro prognoza
  • 20.03.2017. 18:00

Temperature i do 20 stupnjeva u plusu!

Stanje vlažnosti tla biće povoljno u većem dijelu zemlje, stoga bi i predsjetvene pripreme trebale proći bez većih problema.

Foto: Bigstockphoto/Nataliza
  • 870
  • 46
  • 0

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, do 26. marta u Bosni i Hercegovini se očekuje stabilnije vrijeme. Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, padavine slabijeg intenziteta izgledne su na sjeveru zemlje i jugozapadu, u utorak 21.03. i srijedu 22.03. 2017. godine. Toplotni režim djelimično će se izmijeniti i biće osjetno toplije gotovo tokom cijele sedmice. Krajem vikenda će malo osvježiti.

Jutarnje vrijednosti temperatura zraka kretaće se od 4 do 8 u unutrašnjosti, na jugu od 8 do 12 °C. Maksimalne dnevne vrijednosti dostizaće od 11 do 16, na jugu od 16 do 20 °C. Ovakve vremenske prilike, mjestimično će nakratko ometati provođenje aktuelnih poljskih radova. Stanje vlažnosti tla biće povoljno u većem dijelu zemlje, stoga bi i predsjetvene pripreme trebale proći bez većih problema.

Foto: Bigstockphoto/Nataliza


Tagovi

Agroprognoza FHMZ Toplije Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi