AgroKlub.ba

\

Agro prognoza

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Agro prognoza » Temperature i do 20 stupnjeva u plusu!

Temperature i do 20 stupnjeva u plusu!

Agro prognoza

Temperature i do 20 stupnjeva u plusu!

Datum: 20.03.2017. 18:00

Kategorija:

Agro prognoza

Stanje vlažnosti tla biće povoljno u većem dijelu zemlje, stoga bi i predsjetvene pripreme trebale proći bez većih problema.

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, do 26. marta u Bosni i Hercegovini se očekuje stabilnije vrijeme. Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, padavine slabijeg intenziteta izgledne su na sjeveru zemlje i jugozapadu, u utorak 21.03. i srijedu 22.03. 2017. godine. Toplotni režim djelimično će se izmijeniti i biće osjetno toplije gotovo tokom cijele sedmice. Krajem vikenda će malo osvježiti.

Jutarnje vrijednosti temperatura zraka kretaće se od 4 do 8 u unutrašnjosti, na jugu od 8 do 12 °C. Maksimalne dnevne vrijednosti dostizaće od 11 do 16, na jugu od 16 do 20 °C. Ovakve vremenske prilike, mjestimično će nakratko ometati provođenje aktuelnih poljskih radova. Stanje vlažnosti tla biće povoljno u većem dijelu zemlje, stoga bi i predsjetvene pripreme trebale proći bez većih problema.

Foto: Bigstockphoto/Nataliza

Broj pregleda članka: 869; Uspješnost članka: 45.45

Tagovi: Agroprognoza, Padavine, FHMZ, Toplije

Ključne riječi članka: temperature, i, do, 20, stupnjeva, u, plusu, °c, vrijednosti, zemlje


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!