Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 01.01.2018. 17:00

Temperature i dalje iznad prosjeka

Nestabilno, toplo, oblačno, sa sunčanim intervalima, kiša, snijeg... sve ovo očekuje nas ove sedmice.

Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas
  • 189
  • 15
  • 0

Prema sinoptičkim kartama, do sredine predstojeće sedmice očekuju se temperature iznad prosjeka i nestabilno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje, koja će u utorak prvo u zapadnim, a zatim i u ostalim područjima Bosne preći u snijeg, prognozira Fedrealni hidrometeorološki zavod.

U nastavku sedmice izgledno je više sunčanih intervala. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između -2°C i 2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4°C i 9°C.

Oblačno vrijeme sa kišom očekuje se u utorak. Snijeg se prognozira iznad 800 metara nadmorske visine. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. U noći na srijedu smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na srijedu vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo. Temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva.

U srijedu u jutarnjim satima više oblačnosti na istoku Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno vedro. Od sredine dana se očekuje novo naoblačebnje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom

Oblačno vrijeme sa kišom, na planinama snijeg bit će u četvrtak. Prestanak padavina poslije podne. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stupnjeva.

Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Oblačno


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁