Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 30.08.2019. 14:00

Temperature do kraja sedmice neće popuštati, mogući lokalni pljuskovi

Federalni hidrometerološki zavod donosi nam prognozu vremena za kraj sedmice

Foto: Pixabay/RyanMcGuire
  • 54
  • 8
  • 0

Federalni hidrometerološki zavod donosi nam prognozu vremena za kraj sedmice. Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u sjeverozapadnim i višim planinskim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar u Bosni slab na momente i umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 36 stupnjeva. 

U subotu 31.08.2019., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u višim planinskim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva.

U nedjelju, 1.09.2019., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i zapadnim područjima sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

U ponedjeljak, 2.09.2019., postupno naoblačenje sa zapada uvjetovat će padavine u našoj zemlji. Kiša pljuskovi i grmljavina se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a do kraja dana padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

Zbog isušivanja površinskog sloja tla savjetujemo redovno navodnjavanje biljaka sa kratkim korijenovim sistemom.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !