Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 17.07.2017. 16:00

Temperature će ovu sedmicu ponovno porasti

Visoke temperature i suša, ukoliko potraju, ozbiljno mogu ugroziti prinose kukuruza.

Foto: tuku/pixabay.com
  • 563
  • 40
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu za predstojeću sedmicu. Početkom naredne sedmice još uvijek će jutarnji sati biti neznatno svježiji, potom će temperature ponovo porasti i dostizati prave ljetne vrijednosti tokom cijelog dana.

Preovladavaće sunčano vrijeme, od sredine sedmice uz slabiju mogućnost poslijepodnevnih pljuskova, praćenih grmljavinom, nešto izraženije u dane vikenda.

U utorak, 18.07.2017., bit će pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu do 32 do 35°C.

U srijedu, 19.07.2017., u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini, Krajini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U planinskim područjima rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15°C, na jugu od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U četvrtak, 20.07.2017., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim satima usloviti lokalne pljuskove u centralnim i istočnim područjima Bosne i sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 36°C.

Vremenske prilike u proteklom periodu pogodovale su završetku žetve pšenice, ali će visoke temperature i suša, ukoliko potraju, ozbiljno ugroziti prinose kukuruza.

Foto: tuku/pixabay.com


Tagovi

Vremenska prognoza Federalni hidrometeorološki zavod Sunčano Temperatura


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.