Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 27.12.2019. 13:00

Temperature će do kraja sedmice pogodovati pripremi za zimsko mirovanje

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za kraj sedmice

Foto: Karolina Rastija
  • 78
  • 6
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za kraj sedmice. Krajem dana i u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju slabe padavine. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 7, na jugu od 6 do 10 °C.

U subotu 28.12.2019., u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišim i snijegom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 0 do 4, a dnevna od -2 do 3, na jugu od 4 do 8 °C.

U nedjelju 29.12.2019., u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -2 do 3, a dnevna od -4 do 2, na jugu od 2 do 7 °C.

Početak iduće sedmice, u ponedjeljak 30.12.2019., donosi nam u centralnim i istočnim područjima Bosne jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od -2 do 3, a dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 7 °C.

Preovladavaće povoljni uslovi za ozimine i voćarske kulture, kojima će niže temperature pogodovati za pripremu pred zimsko mirovanje.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.