Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 14.02.2020. 12:15

Tek u nedjelju nam stiže sunce

Nastavlja se i dalje trend oblačnog vremena. Prema sinoptičarima, razvedravanje možemo očekivati tek u nedjelju.

Foto: Pixabay/_Alicja_
  • 76
  • 15
  • 0

Kako kažu pronoze, jutro i prijepodne u BiH bilo je oblačno, a u većini djelova države padala je kiša. Jutarnje temperature zraka kretale su se od -3 C° na Bjelašnici do 15 C° u Neumu.

Tokom čitavog dana preovladavat će tmurno vrijeme sa padavinama. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana, mijenja smjer ka sjeveru. U Hercegovini i jugozapadu Bosne od poslijepodnevnih sati duvat će umjereno jaka bura. Najviši dnevni maksimum očekuje se da će bit između 6 i 12°C, na jugu države do 15°C, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Pretežno oblačno bit će u toku prije podneva prvog dana vikenda, u subotu. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima i malo snijega. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine. Strujanja zraka u Bosni slabe do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Dnevni maksimum uglavnom će bit između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

Drugog dana vikenda (u nedjelju) u BiH se predviđa pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna, u interalu 7 i 13°C.

Početak naredne sedmice prognozira se pretežno sunčano. Prije podne u ponedjeljak lokalno će biti magle u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između -4 i 1°C, na jugu Bosne do 6°C. Najviša dnevni maksimum uglavnom između 10 i 15°C.


Tagovi

Temperature zraka Oblačno vrijeme Kiša Snijeg Vjetar Strujanja zraka Pretežno sunčano


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]