Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 25.06.2018. 14:30

Svježije tokom cijele sedmice, kiša će ometati žetvene radove

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu za ovu sedmicu. 

Foto: Pixabay/realworkhard
  • 262
  • 19
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu za ovu sedmicu. Danas u Bosni i Hercegovini u drugoj polovini dana se očekuje povećanje oblačnosti tako da će većinom preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne je u drugom dijelu dana rijetko moguć slab lokalni pljusak. Više pljuskova je najizglednije na području Krajine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C. 

U utorak, 26.06.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Više padavina prije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U srijedu, 27.06.2018., u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno. U ostatku zemlje umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U četvrtak, 28.06.2018., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini veći dio dana umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

Očekivane vremenske prilike popraviće vodni bilans tla, ali će ometati aktuelne žetvene radove kao i kosidbu livada.


Tagovi

Vremenska prognoza Agro prognoza Kiša Pljuskovi Temperatura


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.