Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 03.11.2017. 17:00

Sve više kiše početkom iduće sedmice

Subota sunčana, nedjelja oblačna, a u ponedjeljak kiša u cijeloj zemlji.

Foto: Pixabay/AdinaVoicu
  • 282
  • 22
  • 0

Posljednji radni dan ove sedmice završava s kišom i oblacima, no već sutra, u subotu trebalo bi biti sunčano. Ostatak vikenda ipak će biti oblačan, a značajnije padavine očekujte početkom iduće sedmice.

U subotu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. Po kotlinama centralne, istočne i sjeverozapadne Bosne sa maglom. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

Pretežno oblačno vrijeme bit će u nedjelju. Poslije podne smanjenje oblačnosti u Krajini. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 12 do 18 °C.

U ponedjeljak u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na istoku i sjeveroistoku Bosne sunčanije. U prvom dijelu dana kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu Bosne i Krajini, a poslije podne ili u večernjim satima u većini područija. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 10, a dnevne od 11 do 17 °C.

Oblačno vrijeme sa kišom bit će u utorak. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevne od 8 do 15 °C.

Foto: Pixabay/AdinaVoicu


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Kiša Sunčano


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]