Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 12.06.2020. 14:30

Sutra sunčano i toplo, a u nedjelju opet pljuskovi i grmljavina

I početkom naredne sedmice nastavlja se trend nestabilnog vremena, uz kišu i lokalne pljuskove. Temperature su na nivou prosječnih za ovo doba godine.

Foto: Maja Celing Celić
  • 45
  • 5
  • 0

U toku prije podneva danas u našoj zemlji preovladavalo je sunčano vrijeme, uz povremenu malu oblačnost. Izmjerene prije podnevne temperature kretale su se u rasponu od 7°C na Bjelašnici pa do 24 stupnja u Bihaću. 

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, tokom današnjeg dana zadržati će se uglavnom sunčane vremenske prilike, sa mogućom pojavom umjerene oblačnosti. U poslije podnevnim satima, na planinama se očekuju i lokalni pljuskovi. Vjetar je umjeren i duva iz zapadnog i jugozapadnog smjera. Za dnevni maksimum najavljuje se temperatura do 29 °C.

Prvog dana vikenda biti će sunčano. Strujanje zraka je umjereno, iz zapadnog pravca. Jutro toplo, sa temperaturama do 18 stupnjeva, na jugu i toplije, do 21°C. Maksimalna dnevna temperatura kretati će se oko 30 stupnjeva. 

Drugog dana vikenda najavljuje se nestabilno vrijeme, uz pljuskove i grmljavinu. Tokom prije podneva padavine se očekuju većinom na zapadu Bosne i mjestimično u Hercegovini, a tokom poslije podneva i do kraja dana i u ostalim dijelovima države. Jutarnje temperature prognoziraju se do 19 stupnjeva dok će se maksimalne dnevne kretati u intervalu od 24 do 29 °C.

Početak iduće sedmice u Bosni će biti uglavnom oblačan, uz moguću kišu dok će u Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme tokom prije podneva dok će se do kraja dana naoblačiti uz moguću kišu i pljuskove. U ponedjeljak ujutru će biti toplo, uz najavljenih 19 °C, na jugu do 21 stupanj dok se za dnevni maksimum najavljuje do 28 stupnjeva. 


Tagovi

Sunčano vrijeme Umjerena oblačnost Kiša Vjetar Grmljavina Lokalni pljuskovi Dnevni maksimum Jutarnje temperature Jutro


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.