Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 17.01.2020. 14:00

Susnježica ili snijeg padat će u većem dijelu zemlje

Padavine se očekuju u subotu u večernjim satima i tokom noći na nedjelju. Na jugu kiša. U većem dijelu zemlje susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša.

Foto: Pixabay/wyncel
  • 365
  • 32
  • 0

Druga polovica januara ipak donosi padavine u obliku snijega ili barem susnježice u većem dijelu zemlje. Ovakve će vremenske prilike predstavljati povoljne uslove za prezimljavanje, posebno ozimina. 

U subotu u većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama postepeno naoblačenje. Padavine se očekuju u večernjim satima i tokom noći na nedjelju. Na jugu kiša. U većem dijelu zemlje susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U čitavoj zemlji u nedjelju oblačno. U većem dijelu zemlje susnježica ili snijeg, u nizinama može padati i kiša. Padavine nisu obilne. U večernjim satima na jugu razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U ponedjeljak u Bosni oblačno. Prije podne loklano će padati slab snijeg. U Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između -3 i 3°C. Na jugu zemlje jutaranja temperatura od 1 do 4°C, a najviša dnevna od 7 do 11°C.

U Bosni u utorak nakon oblačnog jutra postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.
 


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Susnježica Kiša Bura


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.