Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 28.08.2020. 11:15

Sunčano vrijeme za vikend, od ponedjeljka stiže jače naoblačenje

Za početak iduće sedmice, prognostičari najavljuju promjenu vremena, sa intenzivnijim naoblačenjem koje će donijeti kišu.

Foto: Julijana El Omari
  • 64
  • 78
  • 0

Petak je u Bosni i Hercegovini osvanuo pretežno sunčan, jedino je po kotlinama i riječnim tokovima zabilježena pojava magle. Izmjerene jutarnje temperature kretale su se od 12°C na Bjelašnici pa do 23°C u Neumu. 

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, danas će preovladavati sunčane vremenske prilike. Duvati će slab vjetar iz pravca jugozapada dok će u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima BiH, strujanja zraka biti iz sjevernog pravca. Za dnevni maksimu predviđa se do 32°C, na jugu zemlje oko 35°C.

Prvog dana vikenda zadržati će se sunčano vrijeme. Ujutru će i dalje biti magle po kotlinama i riječnim tokovima u Bosni dok će vjetar biti slab i iz južnog smjera. Jutro će biti prijatno sa temperaturama u intervalu od 14 do 19 stupnjeva dok se za maksimalnu dnevnu prognozira do 36°C.

Drugog dana vikenda takođe će se zadržati sunčane prilike, uz malu naoblaku. Duvati će slab vjetar, iz pravca juga sa povremenim jakim udarima juga. Jutro će biti toplo, sa temperaturama u rasponu od 15 do 20 stupnjeva dok će maksimalna dnevna iznositi 37°C.

Za početak iduće sedmice, prognostičari najavljuju jače naoblačenje koje će donijeti kišu. Jutro će u ponedjeljak biti ipak prijatno, sa temperaturom oko 19 stupnjeva dok će na jugu države biti toplije, do 23°C. Dnevni maksimum u Krajini će iznositi tek 22°C dok će na jugu i istoku BiH biti toplije, do 32°C.


Tagovi

Sunčano vrijeme Pojava magle Mala naoblaka Slab vjetar Jutarnje temperature Maksimalna dnevna temperatura Jače naoblačenje


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.