Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 12.09.2016. 10:00

Sunčano i toplo - idealno za radove u polju

Vremenske prilike u ovom tjednu usloviće prosušivanje zemljišta i omogućiti nesmetano provođenje aktuelnih poljskih radova.

Foto: Anna Omelchenko/Bigstockphoto
  • 81
  • 4
  • 0

Prema podacima prognostičkih modela, u većem dijelu ove sedmice očekuje se stabilizacija vremenskih prilika, uz duže sunčane intervale i sa manje padavina. Današnji će dan biti djelimično promjenljiv, još uvijek sa padavinama, izraženije ka jugu zemlje gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme, nakon čega će iz dana u dan biti toplije i sunčanije.

Jutra će, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, biti malo svježija, temperature će se kretati između 10 i 15 °C u unutrašnjosti, na jugu od 17 do 20 °C. Tokom dana osjetnije će porasti i maksimalne vrijednosti u dijelu Bosne će biti od 23 do 26 °C, u Hercegovini će dostizati, mjestimično i prelaziti 30 °C. Ovakve vremenske prilike usloviće prosušivanje zemljišta i omogućiti nesmetano provođenje aktuelnih poljskih radova.

Foto: Anna Omelchenko/Bigstockphoto


Tagovi

Agro prognoza Sunčano Toplo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.