Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.08.2018. 16:30

Sunčano do sredine sedmice, nakon toga promjena - pljuskovi i grmljavina

U drugom dijelu, neće biti posve stabilno, pa su u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne mogući poslijepodnevni pljuskovi.

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 246
  • 15
  • 0

Prema prognozama, u prvom dijelu naredne sedmice očekuje se uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu, neće biti posve stabilno, pa su u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne mogući poslijepodnevni pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka će se kretati uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. 

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva ponegdje u Bosni, na sjeveru i istoku Hercegovine su mogući rijetki lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost u srijedu. Poslijepodnevni lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 29 do 35 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima u većem dijelu Bosne, na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 30 do 36 °C.

Sunčano u petak. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne će usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 29 do 35 °C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Sunčano Pljuskovi Grmljavina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.