Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 12.10.2018. 16:30

Sunačno za vikend, u ponedjeljak stižu oblaci - a padavine?

Nastavlja se natprosječno toplo vrijeme za oktobar. Nakon sunčanog vikenda, u ponedjeljak se prognozira povećanje oblačnosti.

Foto: Pixabay/techlecuk
  • 386
  • 24
  • 0

Toplo i suho vrijeme neubičajeno za oktobar moglo bi se nazvati lijepim, no znamo da ovakvo vrijeme u ovo doba godine ne ide na ruku poljoprivrednicima. Suha zemlja i nedostatak padavina ometa obradu zemljišta pred jesenju sjetvu. No, čini se da padavina još nema na vidiku. 

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, jugu zemlje do 26°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U ponedjeljak prognozira se povećanje oblačnosti sa juga koje će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab promijenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 24°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje do 24°C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Sunčano Oblačno Padavine Vikend


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.