Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 13.04.2018. 16:30

Subota suha i sunčana pa tri dana kiše

Vrijeme u subotu bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima stiže naoblaka koja će trajati idućih nekoliko dana.

Foto: Pixabay/PolyDot
  • 244
  • 18
  • 0

Dugo smo čekali lijepo vrijeme i više temperature. I kada smo ih dočekali, aprilsko vrijeme se ne može odlučiti - bi li kišilo ili bi suncem sjalo. U idućih nekoliko dana se odlučilo da će kišiti pa od radova na otvorenom neće biti nekakve vajde. No, s druge strane, kiša će poslužiti posijanim usjevima. Dakle, dok nekom ne smrkne, drugom neće svanuti. 

Sutra (subota) se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. U jutarnjim satima po kotlinama moguća je i niska oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima postupno naoblačenje. Ponegdje u istočnim i sjeveroistočnim područjima može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Vjetar u Bosni umjeren istočnog smjera. U Hercegovini prije podne bura, a tokom dana umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 11, na jugu od 10 do 14, a najviša dnevna od 19 do 25 stupnjeva. 

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša i pljuskovi. Na istoku i jugoistoku Hercegovine bez padavina. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u ponedjeljak. Prije podne, kiša i pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima, a poslije podne i u centralnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu do 25 stupnjeva.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, slaba kiša se očekuje u istočnim područjima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuje u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 19 do 25 stupnjeva.

 


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Oblačno Kiša Pljuskovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.