Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 29.04.2019. 16:00

Stižu problemi - moguća pojava mraza!

U dane vikenda ponovo se očekuje pogoršanje praćeno padavinama i zahlađenjem. Prognozirane vremenske prilike povoljno će djelovati na opšte stanje vlažnosti, pri tome bi, moguća pojava mraza sredinom sedmice, mogla uzrokovati probleme poljoprivrednicima.

Foto: Pexels/Kerry
  • 232
  • 23
  • 0

Prema prognostičkim kartama, u narednom periodu izgledna je osjetnija promjena vremenskih prilika. Nakon nestabilnog vikenda i u prvih par dana, sedmice pred nama, prevladavat će kišovito vrijeme, uz pad temperatura. 

Minimalne jutarnje vrijednosti kretat će se od 4 do 7 °C u unutrašnjosti zemlje, u Hercegovini i na sjeveru do 10 °C. Maksimalne dnevne temperature dostizat će od 10 do 14 °C, na jugu do 18 °C. U utorak 30.04. bit će za par stepeni niže. Od 01. do 03. maja slijedi nešto stabilniji period, mada i dalje uz svakodnevnu mogućnost za padavine, slabijeg intenziteta. 

Danju će otopliti i maksimalne dnevne vrijednosti kretat će se između 14 i 20 °C. Jutra će biti i dalje prohladna, uz mogućnost slabijih mrazeva u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Bosni. 

U dane vikenda ponovo se očekuje pogoršanje praćeno padavinama i zahlađenjem. Prognozirane vremenske prilike povoljno će djelovati na opšte stanje vlažnosti, pri tome bi, moguća pojava mraza sredinom sedmice, mogla uzrokovati probleme poljoprivrednicima, upozoravaju u Federalnom hidrometeorološkom zavodu. 

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U planinskim predjelima moguć je i slab snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 8 do 13, a najviša dnevna od 9 do 14, na jugu do 18 stupnjeva.

U cijeloj zemlji u srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satim sa kišom u zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa loklanim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu od 14 do 19 stupnjeva.

U četvrtak u BiH također umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu od 17 do 20 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Mraz Padavine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.