Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 22.11.2021. 13:30

Stiže snijeg? Šta nas sve čeka ove sedmice?

Slab snijeg bi na planinama mogao padati u utorak. Ostatak sedmice obilježit će oblačno vrijeme s kišom i nešto višim temperaturama od prosjeka.

Foto: Depositphotos/Wirestock
  • 342
  • 36
  • 0

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, nakon nešto stabilnijeg vikenda uz više sunčanih intervala kojega su poljoprivrednici trebali iskoristiti za završetak radova na otvorenom, ovu će sedmicu, osobito njen početak obilježiti jače naoblačenje sa kišom koja bi u noći na utorak u višim područjima mogla preći u snijeg.   

Temperature zraka će se kretati u okvirima i nešto iznad prosjeka za novembar. Najniža jutarnja u intervalu između 2°C i 6°C, na jugu zemlje od 8°C do 12°C, a najviša dnevna između 6°C i 11°C, na jugu zemlje do 16°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Dakle, u utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne. Na planinama sa slabim snijegom. Poslije podne padavine slabe i prestaju. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 14 °C.

U srijedu u Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. U ostatku dana smanjenje naoblake. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 10 do 14 °C.

Prije podne u četvrtak umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili krajem dana kiša se očekuje u Hercegovini. U večernjim satima padavine u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 °C.

Pretežno oblačno vrijeme u petak. Poslije podne u Bosni djelimično smanjenje naoblake. U jutarnjim satima i prije podne kiša u većini područja. Poslije podne i u večernjim satima padavine uglavnom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18 °C.


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Kiša Oblačno Temperatura


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas