Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 25.11.2019. 11:30

Stiže promjena vremena, iskoristite lijepe dane za radove na otvorenom

U dane vikenda izgledna je promjena temperaturnog režima kada se očekuje osjetnije zahlađenje. Vremenske prilike odgovarat će obavljanju aktuelnih radova u voćnjacima i vinogradima, te preoravanju oranica.

Foto: Pixabay/lucianarota1
  • 136
  • 11
  • 0

Prema dostupnim sinoptičkim kartama, do sredine predstojeće sedmice nastavit će se promjenjivo, nadprosječno toplo kao rijetko kad dosada u ovom periodu godine i uglavnom suho vrijeme. Jutra će biti svježija uz pojavu magle koja se ponegdje može i duže zadržavati. 

Zbog ponovnog jačanja juga od srijede će rasti dnevne temperature zraka, a očekuju se i padavine u cijeloj zemlji, obilnije na jugu. Jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 19 °C. 

U dane vikenda izgledna je promjena temperaturnog režima kada se očekuje osjetnije zahlađenje. Vremenske prilike odgovarat će obavljanju aktuelnih radova u voćnjacima i vinogradima, te preoravanju oranica.

U utorak u Bosni oblačno prije podne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Novo naoblačenje tokom noći na srijedu. U Hercegovini prije podne više oblačnosti na sjeveru, a u većem dijelu Hercegovine će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje u Hercegovini u večernjim satima. Vjetar slab sjavernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjera na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

Pretežno oblačno vrijeme u BiH i u srijedu. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana kiša u većini područja. Padavine u Bosni većinom slabe. Jača kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U četvrtak u čitavoj zemlji također pretežno oblačno. Kiša uglavnom u Hercegovini, istoku i dijelu centralne Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Lokalno može biti jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C.

Osim što će i u petak biti pretežno oblačno, očekuje se i kiša. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.


Tagovi

Agro prognoza Nadprosječno toplo Jugo Vikend Zahlađenje Kiša Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P