Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroprognoza
  • 05.10.2018. 16:30

Stiže prava jesen - očekujte kišu, pljuskove, čak i grmljavinu

U jutarnjim satima i tokom subotnjeg prijepodneva kiša i lokalni pljuskovi očekuju se na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini.

Foto: Pixabay/methodshop
  • 391
  • 21
  • 0

Dobro smo zagazili u jesen i oktobar pa su padavine sasvim očekivane. Ovakvim vremenskim uslovima popravit će se stanje vlažnosti tla što će omogućiti kvalitetniju predsjetvenu pripremu. 

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne sunčano. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša i lokalni pljuskovi očekuju se na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Poslije podne ili u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju, uglavnom, i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren, na jugozapadu Bosne povremeno i jak, južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 22 do 28°C.

Pretežno oblačno vrijeme i u nedjelju. U Hercegovini razvedravanje u večernjim satima. U jutaro kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, na sjeveroistoku i jugozapadu Bosne. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu naše zemlje. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 15 do 19, a dnevne od 20 do 26, na sjeveroistoku Bosne do 28 °C.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje su mogući slabi lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 19 do 25, na jugu od 23 do 27 °C.

U sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne u utorak pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U ostatku zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne na jugozapadu Bosne je moguć slab pljusak kiše. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 19 do 25, na jugu do 27 °C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Pljuskovi Oblačno Jesen


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.