Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 05.11.2018. 16:30

Stiže pogoršanje - padaline i pad temperature

Količine padavina će biti neravnomjerno raspoređene, ne tako obilne kao krajem proteklog mjeseca, pretežno u rasponu od 10 – 20, lokalno do 30 l/m2.

Foto: Pixabay/Ehrecke
  • 296
  • 24
  • 0

Čini se kako će se novembar, što dalje odmiče, ipak urazumiti. Stabilno vrijeme možemo očekivati do sredine sedmice nakon čega očeujte padavine i pad temperatura. 

Početkom naredne sedmice još uvijek će prevladavati stabilnije vremenske prilike, uz nadprosječne temperature zraka za ovaj dio godine. Jutarnje vrijednosti bit će u rasponu od 7 do 12 u Bosni, na jugu do 14 °C, maksimalne dnevne od 15 do 21, na jugu do 23 °C. U periodu od srijede 07.11. do petka 09.11. očekuje se postepeno pogoršanje vremenskih prilika, praćeno povremenom kišom u cijeloj zemlji. Količine padavina će biti neravnomjerno raspoređene, ne tako obilne kao krajem proteklog mjeseca, pretežno u rasponu od 10 – 20, lokalno do 30 l/m2, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Temperaturni režim djelimično će se izmijeniti. Uslijedit će lagani pad temperatura, uz maksimalne vrijednosti od 12 do 14 u unutrašnjosti, u Hercegovini i na sjeveru zemlje do 18 °C. Nakon prolaska pogoršanja i razvedravanja, u dane vikenda će jutra biti dosta svježija, ali bez opasnosti od mraza.

Prognozirane padavine popravit će vodni bilans zemljišta i dobro će doći ozimim usjevima, pri tome će povremeno prevladavati povoljni uslovi za radove na otvorenom.

U utorak se u BiH prognozira mala do umjerena naoblaka. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

Pretežno oblačno vrijeme u BiH u srijedu. Prijepodne će u Bosni biti dosta magle. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana se očekuje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C.

U četvrtak u BiH pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17°C.

Većinom umjerena naoblaka u petak. U Bosni po kotlinama prije podne će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17°C.
 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Vrijeme Pogoršanje Padavine Pad temperature Magla Kiša


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.