Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 07.01.2019. 14:00

Stiže pogoršanje: Jače sniježne padavine i ove sedmice

Od srijede izgledno je pogoršanje praćeno jačim sniježnim padavinama, pri tome će temperature porasti, ali će i dalje biti u okviru uobičajenih za ovaj dio godine.

Foto: Pxhere
  • 402
  • 44
  • 0

Prema prognostičkim kartama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, do sredine naredne sedmice očekuje se stabilnije vrijeme, bez ili sa malo padavina, sa hladnim, mjestimično maglovitim jutrima i blagim porastom temperatura tokom dana. U Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini sunčanije. Minimalne jutarnje vrijednosti kretat će se od -12 do -4 °C u unutrašnjosti zemlje, na planinama do -16 °C, na jugu do -2 °C, a maksimalne dnevne će dostizati između - 4 i 0 °C u većem dijelu Bosne, u Hercegovini do 5 °C.

Od srijede 09. januara izgledno je pogoršanje praćeno jačim sniježnim padavinama, pri tome će temperature porasti, ali će i dalje biti u okviru uobičajenih za ovaj dio godine. Minimalne jutarnje će se kretati između -6 i -2 °C, u većem dijelu Bosne, na jugu će dostizati između 2 i 4 °C. Danju malo toplije, u Bosni nerijetko sa negativnim vrijednostima ili neznatno iznad 0 °C, u Hercegovini maksimalno između 3 i 5 °C.

Ovakvo vremenske prilike i formirani sniježni pokrivač omogućavaju povoljne uslove za mirovanje ozimina.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje u većini područja. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -12 do -6, u Posavini i Krajini do -3, na jugu od -3 do 1, a dnevne od -1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 °C.

Oblačno vrijeme u srijedu. Na istoku, jugoistoku i jugozapadu Bosne povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini sa kišom i susnježicom. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 2 do 6 °C.

U četvrtak također oblačno vrijeme. U većem dijelu naše zemlje se očekuje snijeg. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovine je moguća kiša. Jutarnje temperature od -7 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 2 do 6 °C.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se u petak. U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje u Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa kratkotrajnom kišom. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -5 do 1, na jugu od 1 do 5 °C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Pogoršanje Snijeg Susnježica Ozimine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.