Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 11.11.2019. 15:30

Stiže pogoršanje: Izgledne veće količine padavina

Prognozirane padavine popravit će stanje vlage, te uz povoljne temperature, olakšati početne faze razvoja ozimih usjeva posijanih u optimalnim jesenjim rokovima.

Foto: Pixabay/schuetz-mediendesign
  • 88
  • 10
  • 0

U narednih sedam dana zadržat će se promjenjive vremenske prilike, uz povećanu naoblaku, kišu i relativno visoke temperature za ovaj period godine, kao posljedica izraženijeg južnog strujanja. Nakon nešto vedrijeg ponedjeljka, od utorka 12.11. uslijedit će pogoršanje

U Hercegovini, na jugozapadu i u dijelu Krajine izgledne su veće količine padavina. Najmanje kiše prognozira se za sjever i sjeveroistok Bosne i Hercegovine. Usljed priliva toplog zraka, temperature će i dalje zadržati trend neuobičajeno visokih, minimalne će se kretati u rasponu od 5 do 10 °C u Bosni, u Hercegovini do 13 °C, maksimalne dnevne dostizat će 9 do 15 °C u unutrašnjosti, na jugu do 18 °C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.  

Prognozirane padavine popravit će stanje vlage, te uz povoljne temperature, olakšati početne faze razvoja ozimih usjeva posijanih u optimalnim jesenjim rokovima. Radovi na otvorenom, mjestimično će biti usporeni ili obustavljeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na istoku i sjeveroistoku uglavnom bez padavina. Intenzivnije padavine ponegdje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini i na zapadu Bosne sa jakim udarima, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 16, na jugu od 17 do 22 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne i u Krajini u srijedu. U ostatku zemlje lokalno sa slabom kišom. Intenzivnije padavine se očekuju na zapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu od 14 do 19 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini, u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Krajini. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 20 °C.

Umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme u petak. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 19 °C.


Tagovi

Agro prognoza Pogoršanje Nadprosječne temperature Južno strujanje Padavine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.