Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 28.03.2022. 10:30

Stiže naoblaka i kiša - šta je s proljetnim mrazom?

Još sutra će u BiH zadržati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne. U srijedu će biti petežno oblačno, dok se dva dana do vikenda očekuje kiša

Foto: Depositphotos/YAYImages
  • 272
  • 44
  • 0

Prema kartama prognostičkih modela, početkom sedmice u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme, bez padavina, uz temperature uobičajene za ovaj dio godine. Od sredine sedmice, odnosno od srijede 30. marta, izgledno je pogoršanje, povećana naoblaka i kiša koja će se sa juga postepeno proširiti na cijelu zemlju.

Pri tome se veće količine padavina očekuju u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu Bosne, kao i na planinama u centralnom dijelu zemlje, najmanje na sjeveroistoku. Za naredni vikend, sa manje padavina, ali još uvijek ne potpuno stabilno.

Hoće li biti mraza?

Minimalne jutarnje temperature kretat će se od 3 do 9, na jugu do 11 °C, danju toplije, uz maksimalne vrijednosti od 12 do 18 °C u centralnim područjima, na sjeveru i krajnjem jugu zemlje do 21 °C, moguće i koji stepen iznad. Od sredine sedmice, sa promjenom vremena, malo svježije, uz umjereni pad dnevnih temperatura.

U narednom periodu nema opasnosti od pojave jačeg proljetnog mraza. Prognozirane padavine djelimično će popraviti stanje vlažnosti tla, što bi trebalo omogućiti kvalitetniju predsjetvenu pripremu.

Vrijeme do vikenda

Još sutra će u BiH zadržati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 16 do 23 stepena. U srijedu će biti petežno oblačno, s tim da će vrijednosti jutarnje temperature ostati iste, dok će se dnevna kretati od 9 do 15, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 19 stepeni.

U četvrtak i petak pretežno oblačno sa kišom. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura u četvtak od 8 do 14, a dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 21. U petak će se temperaturne vrijednosti ujutro kretati od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevne od 10 do 16, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 19 stepeni.


Tagovi

Agro prognoza Sunčano Oblačno Kiša


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.