Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 21.02.2020. 16:30

Stiže nam stabilnije vrijeme uz povremeno sunce

Predstojeći vikend bit će uglavnom sunčan, sa mjestimičnim naoblačenjima i dnevnim maksimumom do 16°C.

Foto: Depositphotos/Tsomkaigor
  • 46
  • 7
  • 0

Jutro i prije podne su u Bosni i Hercegovini bili pretežno sunčani. Jutarnje temperature zraka kretale su se u intervalu od -6 na Bjelašnici do  8°C u Neumu i Trebinju. Drugi dio dana bio je pretežno oblačan u Bosni. Strujanje zraka je umjerene jačine, sjevernog pravca. Najviši dnevni maksimum kretao se između 7 i 12°C, na jugu do 14°C.

Prvog dana vikenda u BiH se očekuje uglavnom sunčano vrijeme. Više oblaka bit će u centralnim i istočnim dijelovima BiH. Vjetar slab, zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini će bit umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura kretat će se u intervalu od -5 i 0°C na jugu države do 5 stupnjeva. Dnevni maksimum će bit između 7 i 12°C, na jugu do 14°C.

Drugog dana vikenda preovladavat će sunčani periodi, sa povremenom naoblakom. Kretanje zraka bit će umjerene jačine, jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura je između -4 i 2°C, na jugu BiH do 5°C. Dnevni maksimum se prognozira u rasponu od 11 do 16°C.

Početak naredne sedmice bit će sa naoblačenjem u većem dijelu zemlje, pretežno u jutarnjim satima. Moguća je i slaba kiša, lokalno, na  sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Slabog vjetra će bit ujutru, južnog pravca. Tokom prije podneva vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok, umjerene snage. Jutranja temperatura kretat će se od nule na jugu do 8°C u Krajini. Najviša dnevna temperatura bit će između 7 i 13°C, na jugu države od 13 do 17°C.

Sunčano vrijeme čeka nas u utorak, sa malo oblačnosti. Jače naoblačenje tek u večernjim satima. Vjetar slab do umjereno jak, južnog i jugozapadnog smjera. Najviši temperaturni maksimum kretat će se od 11 do 16°C.


Tagovi

Pretežno sunčano Vjetar Slaba kiša Naoblačenje Dnevni maksimum Više oblaka


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas