Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 30.07.2018. 17:30

Stiže august, dovodi ljeto?

Uz dovoljne zalihe vode u zemljištu, jare kulture će imati dobre uslove za razvoj, a u drugom dijelu sedmice prevladavat će povoljnije prilike za rad na otvorenom.

Foto: Pixabay/KaiPilger
  • 381
  • 24
  • 0

U većem dijelu naredne sedmice prevladavat će nestabilne vremenske prilike, uz mogućnost svakodnevnih pljuskovitih padavina, mjestimično praćenih grmljavinom. Od petka 03.08.2018. godine izgledno je sunčanije i stabilnije vrijeme bez padavina, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Maksimalne dnevne temperature zraka dostizat će od 24 do 28 °C u unutrašnjosti zemlje, u Hercegovini i na sjeveru do 32 °C. U dane narednog vikenda dodatno će porasti i u Bosni će se kretati od 28 do 30 °C, na jugu do 35 °C. Uz dovoljne zalihe vode u zemljištu, jare kulture će imati dobre uslove za razvoj, a u drugom dijelu sedmice prevladavat će povoljnije prilike za rad na otvorenom.

U utorak sunčano. Poslije podne i u večernjim satima umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 28 do 34, na jugu od 32 do 36 stupnjeva.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u srijedu pretežno vedro. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 28 do 35 stupnjeva.

U četvrtak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U ostatku Bosne umjereno, ponegdje pretežno oblačno i nestabilno sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 29 do 36 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Pljuskovi Grmljavina Sunčano Dobri uslovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.