Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 27.06.2020. 10:35

Stiglo ljeto - konačno pred nama sunčani i topli dani

Tokom vikenda očekuje nas sunčano i vedro vrijeme, sa mogućom mjestimičnom pojavom lokalnih pljuskova. I početkom iduće sedmice zadržati će se slične vremenske prilike.

Foto: Julijana El Omari
  • 48
  • 11
  • 0

Prvi dan vikenda u Bosni i Hercegovini osvanuo je uglavnom sunčan i vedar. Jutarnje temperature zraka kretale su se u intervalu od 12°C na Bjelašnici pa do 23°C u Mostaru.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, tokom dana će se zadržati sunčane vremenske prilike. U drugoj polovini dana moguća je pojava lokalnih pljuskova s grmljavinom u središnjim, istočnim i sjevernim dijelovima Bosne. Duvati će slab vjetar, iz zapadnog i jugozapadnog smjera. Za maksimalnu temperaturu prognoziraju se vrijednosti u rasponu od 28 do 35°C. U glavnom gradu biti će oko 31°C.

Drugog dana vikenda nastaviti će se trend sunčanog vremena uz povremenu naoblaku. Tokom poslije podneva, u središnjoj i istočnoj Bosni prognoziraju se mjestimični pljuskovi sa grmljavinom. Strujanja zraka biti će umjerena, u Bosni pretežno iz istočnog i sjeveroistočnog pravca dok će u Hercegovini biti iz jugozapadnog smjera. Jutro će biti toplo, sa temperaturama u intervalu od 16 do 22 stupnja, na jugu toplije - do 24 dok se za dnevni maksimum prognozira od 29 do 35°C.

Početak iduće sedmice pratiti će sunčano vrijeme uz slabu oblačnost. Jutarnje temperature u ponedjeljak kretati će se od 16 do 22 stupnja, na jugu države i do 25 dok se za maksimalnu dnevnu temperaturu prognozira do 35°C.


Tagovi

Sunčano vrijeme Lokalni pljuskovi Pojava grmljavine Povremena naoblaka Oblačnost Vjetar Strujanje zraka Jutarnje temperature Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.