Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 25.09.2020. 17:00

Stigla nam je jesen, a sa njom i snijeg na planinama

Intenzivnije padavine možemo očekivati u večernjim satima, koje će se zadržati tokom oba dana vikenda.

Foto: Gordana Nastić
  • 79
  • 109
  • 0

Petak je u našoj zemlji osvanuo umjereno do pretežno oblačan. Izmjerene jutarnje temperature kretale su se od 7 C° na Bjelašnici pa do 22 C° u Neumu. Tokom dana su se zadržale oblačne vremenske prilike. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, najavljeno je isto vrijeme do kraja dana u cijeloj Bosni i Hercegovini, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Nešto jače padavine prognoziraju se za područje Hercegovine. 

Očekuje se da će u ovim dijelovima zemlje pasti između 20 i 50 litara kiše po kvadratnom metru dok lokalno ta količina može da bude i do 80 litara. U ostalim regijama BiH, tokom većeg dijela dana padala je slabija kiša. Intenzivnije padavine očekuju se u večernjim satima i tokom noći petka na subotu. Duvao je i umjeren vjetar, iz pravca juga, sa povremeno  snažnijim udarima. Za dnevni maksimum prognozira se raspon od 21 do 27 stupnjeva. 

Prvog dana vikenda zadržati će se oblačno vrijeme sa kišom. U višim, planinskim predjelima moguća i pojava snijega. Duvati će umjeren vjetar, iz južnog smjera dok će u sjevernoj Bosni biti iz pravca sjevera. Jutro svježe, sa temperaturom do 12 stupnjeva, na jugu države nešto toplije, do 16 dok dnevni maksimu neće prelaziti 19 C°.

Drugog dana vikenda takođe će preovladavati oblačni intervali sa kišom dok će na planinama padati snijeg. Strujanje zraka biti će umjereno, iz pravca juga, a na sjeveru Bosne iz smjera istoka. Ujutru najviša temperatura neće prelaziti 10 stupanj dok će dnevna iznositi tek 16 C°, na jugu zemlje malo toplije, do 18 stupnjeva. 

Za početak naredne sedmice, prognostičari najavljuju umjereno oblačno vrijeme, sa pojavom grmljavine, pljuskova i sa kišom. U ponedjeljak jutarnja temperatura neće prelaziti 12 stupnjeva, a dnevna 17, na jugu BiH očekuje se da bude toplije, do 20 C°.


Tagovi

Oblačno vrijeme Pojava kiše Pojava snijega Grmljavina Pljuskovi Jutarnje temperature Dnevni maskimum Vjetar Strujanje zraka


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.