Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 30.12.2017. 07:00

Staru će ispratiti sunce, a Novu godinu dočekati kiša

Vikend će biti uglavnom suh i topao, a prve padavine očekuju se u drugoj polovici ponedjeljka.

Foto: Pixabay/stanvpetersen
  • 136
  • 10
  • 0

Dnevne temperature su i dalje prilično iznad nule, čak do 10°C. Vikend će proći bez padavina, ali već s prvim danom nove godine, budite spremni na kišu koja će se nastaviti i u narednim danima, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod.

U Bosni i Hercegovini danas (subota) umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove prije podne je moguća magla. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 7°C. Možda stignete i obaviti kakve poslove koji su vam ostali.

Zimsko oranje i đubrenje za bolji rod povrća

U nedjelju prolazno više oblačnosti prije podne. U drugoj polovini dana sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C.

U ponedjeljak prije podne se prognozira naoblačenje. U drugoj polovini dana kiša. Slabije padavine na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. U Bosni od večernjih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

Oblačno sa kišom ili susnježicom, na planinama snijeg bit će u utorak. Padavine većinom prije podne. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Foto: Pixabay/stanvpetersen


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Oblačno


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.