Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 08.10.2018. 12:30

Stabilnije nakon utorka, opasnosti od mraza nema

Prevladavat će povoljni uslovi za aktuelne radove na otvorenom. Pri tome bi manjak vlage u tlu mogao usporiti i otežati predsjetvenu pripremu.

Foto: Pixabay/paulbr75
  • 247
  • 22
  • 0

Nakon promjenjivog i nestabilnog vikenda, početkom naredne sedmice još uvijek su moguće padavine slabijeg intenziteta, pretežno u Bosni. Mogućnost poslijepodnevnih pljuskova bit će nešto izraženija na jugozapadu zemlje i u utorak 09.10.2018. godine, nakon čega će uslijediti stabilniji period. 

Sredinom sedmice izgledno je toplije i sunčanije vrijeme, u dane vikenda prevladavat će umjereno do pretežno oblačno, bez ili sa vrlo malo mjestimičnih padavina. Opasnosti od mraza nema, a temperaturni režim će biti primjeren ovom dijelu godine, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Minimalne temperature kretat će se od 8 do 10 °C u unutrašnjosti, na jugu do 12°C. U dane vikenda jutra će biti neznatno hladnija. Maksimalne dnevne vrijednosti dostizat će od 16 do 20 °C, u Hercegovini i na sjeveru do 24 °C.

Prevladavat će povoljni uslovi za aktuelne radove na otvorenom. Pri tome bi manjak vlage u tlu mogao usporiti i otežati predsjetvenu pripremu.

U utorak u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U ostatku zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne na jugoistoku Bosne je moguć slab pljusak kiše. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 14 do 17, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stupnjeva.

U jutarnjim satima u srijedu po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu od 11 do 14, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stupnjeva.

U četvrtak u jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 10 do 13, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Magla Sunčano Manjak vlage


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.