Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 07.09.2018. 13:00

Stabilizacija vremena do kraja sedmice omogućit će radove na otvorenom

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do kraja sedmice.

Foto: Bigstockphoto/Denis Vostrikov
  • 220
  • 15
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do kraja sedmice. Danas su u drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C. 

U subotu, 08.09.2018., u Bosni će prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. U poslijepodnevnim satima u Bosni smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana u Hercegovini se prognozira povećanje oblačnosti koje može usloviti poneki lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje od 26 do 30°C.

U nedjelju, 09.09.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne više oblačnosti se prognozira u centralnim i istočnim područjima Bosne. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

Početak sedmice, ponedjeljak, 10.09.2018., zabilježit će u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.


Tagovi

Vremenska prognoza Agro prognoza Kiša Pljuskovi Temperatura Sunčano Bosna i Hercegovina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...