Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 19.02.2018. 16:30

Snježni pokrivač će biti podebljan, stabilnije za vikend

Do sredine sedmice moguće su povremene padavine koje će biti nešto izraženije u utorak i srijedu. U Hercegovini kiša, u Bosni susnježica i snijeg.

  • 190
  • 24
  • 0

Prema kartama prognostičkih modela Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u periodu do 25.02.2018. godine očekuju nas vremenske prilike uobičajene za ovaj mjesec. Do sredine sedmice moguće su povremene padavine koje će biti nešto izraženije u utorak i srijedu. U Hercegovini kiša, u Bosni susnježica i snijeg. Pri tome se temperaturni režim neće značajnije promijeniti. Jutra hladna, sa slabijim mrazevima i temperaturama od -2 do 3 °C u Bosni, na jugu do 5 °C, maksimalne dnevne pretežno od 3 do 5 °C u unutrašnjosti, na jugu do 9 °C.

Sa približavanjem vikenda prevladavat će stabilnije vrijeme, sa vrlo malo padavina, a potom će uslijediti i duži sunčaniji periodi. Temperature će, nakon vedrijih noći, biti niže, osobito u jutarnjim satima. Prognozirane minimalne vrijednosti su od -4 do -7 °C u unutrašnjosti, na planinama i visoravnima do -10 °C, na jugu i u Posavini od 0 do 2 °C. Također, u drugom dijelu sedmice, izgledno je da će u većem dijelu zemlje maksimalne dnevne temperature biti negativne. Ovakve vremenske prilike pozitivno će djelovati na opšte stanje poljoprivrednih kultura.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati snijeg, na jugu kiša. Od sredine dana prema večernjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne u nizinama je moguća kiša. Više padavina u Hercegovini, gdje se prognozira 15 do 30 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje između 4 i 8°C.

Oblačno će u BiH biti u srijedu. Većinom će padati snijeg ili susnježica, na jugu kiša. Prognozirana visina novog snijega je 5 do 15 centimetara. Vjetar slabe do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje između 5 i 9°C.

U četvrtak u BiH oblačno. U Bosni će većinom padati snijeg. Najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 5°C, na jugu zemlje između 6 i 11°C.

Oblačno će biti i u petak. U Bosni će većinom padati snijeg ili susnježica. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje između 7 i 13°C.

Foto: Pixabay/ccrowder


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.