Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 21.09.2018. 18:00

Snijeg na vrhovima planina nakon toplog vikenda? Što nam donosi jesen?

Jače naoblačenje i prodor hladne zračne mase će u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini uvjetovati kišu i pad temperature zraka. Na vrhovima planina se prognozira i snijeg.

Foto: Pixabay/pasja1000
  • 922
  • 77
  • 0

Bablje ljeto ove je godine potrojalo. Toplo, uz umjerenu oblačnost će biti i za vikend. No, već u ponedjeljak, drugog dana kalendarske jeseni, kao da će netko okrenuti ploču. Jače naoblačenje i prodor hladne zračne mase uzrokovat će znatan pad temperature, čak za 10 do 15 stupnjeva. 

U subotu se u Bosni se sredinom dana očekuje postupno povećanje oblačnosti što će u drugoj plovini dana uvjetovati umjereno do pretežno oblačno vrijeme i lokalno slabu kišu. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar jugožnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stupnjeva, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U Bosni u nedjelju više oblačnosti prije podne. U drugom dijelu dana sunčanije. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26, na jugu zemlje od 26 do 29 stupnjeva.

Jače naoblačenje i prodor hladne zračne mase će u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini uvjetovati kišu i pad temperature zraka. Na vrhovima planina se prognozira i snijeg. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Prije podne se očekuje viša temperatura zraka. Jutarnja temperatura između 14 i 18, a maksimalna dnevana temperatura između 20 i 25 stupnjeva. U drugoj polovini dana zahlađenje i temperatura zraka u naglom opadanju od 10 do 15 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Pad temperature Snijeg Oblačno


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić