Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 19.03.2018. 16:00

Snijeg će padati čitave sedmice, na istoku i do 30 cm

Sa danima vikenda temperature će porasti, osjetnije od nedjelje 25. marta, kada će se maksimalne vrijednosti kretati u rasponu od 6 do 14 °C.

Foto: Pixabay/petahmayer
  • 400
  • 50
  • 0

Prema kartama prognostičkih modela, izgledno je pogoršanje vremenskih prilika praćeno zahlađenjem, kišom u Hercegovini, te susnježicom i snijegom u Bosni. Od srijede 21. marta do kraja sedmice postepeno će prevladavati stabilnije vrijeme, ali sa osjetno nižim temperaturama u cijeloj zemlji, neuobičajenim za ovaj dio godine. 

Opasnost od pojave mraza će biti izraženija u Bosni, a od sredine sedmice mraz je izgledan i na krajnjem jugu, dok su u centralnim dijelovima i na istoku zemlje moguće jutarnje temperature od -6 do -10 °C, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. 

Danju će biti malo toplije, uz maksimalne dnevne temperature od 0 do 5 °C u Bosni, u Hercegovini od 4 do 8 °C. Sa danima vikenda temperature će porasti, osjetnije od nedjelje 25. marta, kada će se maksimalne vrijednosti kretati u rasponu od 6 do 14 °C. 

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni većinom snijeg ili susnježica. U Hercegovini kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar veći dio dana jugoistočnog smjera. Krajem dana u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 0°C, na jugu od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Oblačno vrijeme u BiH nastavit će se i u srijedu. Snijeg se očekuje u većem dijelu zemlje. Prognozira se između 5 i 15 centimetara sniježnog pokrivača. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine kiša. Tokom noći na četvrtak bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje između 4 i 9°C.

U četvrtak i dalje oblačno u čitavoj BiH. Nove padavine se prognoziraju od sredine dana. U većem dijelu zemlje snijeg. Prognozira se između 5 i 15 centimetara novog sniježnog pokrivača. Na istoku Bosne i Hercegovine i na planinama može pasti i od 20 do 30 centimetara. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine susnježica. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu od 0 do 4°C.

U većem dijelu zemlje će i u petak padati slab snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine ujutro je moguć snijeg, a tokom dana susnježica ili kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu od 0 do 6°C.

 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]