Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 22.04.2019. 14:00

Smjena sunčanih i kišnih perioda čeka nas ove sedmice

Prognozirane padavine povoljno će djelovati na stanje vlažnosti tla i opskrbljenost usjeva vodom, a radovi na otvorenom povremeno će se prekidati usljed nestabilnog vremena.

Foto: Pixabay/ForMyKerttu
  • 102
  • 11
  • 0

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, naredne sedmice očekuje nas promjenjivo vrijeme, sa smjenama sunčanih i kišnih perioda. U noći sa ponedjeljka na utorak, u cijeloj zemlji izgledno je kratkotrajno pogoršanje praćeno padavinama, koje će biti izraženije u Hercegovini. 

Od srijede 24.04. uslijedit će djelimična stabilizacija vremenskih prilika i zatopljenje. 

Temperaturni režim bit će u skladu sa kalendarom. Opasnosti od mraza u narednom periodu nema. Par dana, sredinom sedmice, bit će najtopliji, maksimalne dnevne temperature dostizat će nadprosječne vrijednosti, između 19 i 23 °C. Sa pogoršanjem, povećanjem oblačnosti i kišom za naredni vikend, danju će osjetnije osvježiti, maksimalne temperature kretaće se od 10 do 16 °C.

Prognozirane padavine povoljno će djelovati na stanje vlažnosti tla i opskrbljenost usjeva vodom, a radovi na otvorenom povremeno će se prekidati usljed nestabilnog vremena.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Prolazno jača kiša u cijeloj zemlji u ranim jutarnjim satima. Veći dio dana lokalno slabija kiša. Nove padavine u poslijepodnevnim i večernjim satima, s tim što je jača kiša u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U većem dijelu Bosne u srijedu umjerena naoblaka. Prije podne oblačno u Hercegovini i zapadu Bosne, a u poslijepodnevnim satima razvedravanje. U jutarnjim satima u Hercegovini će padati kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28°C.

U BiH u petak prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana postepeno jače naoblačenje sa zapada koje će u subotu usloviti zahlađenje i kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.


Tagovi

Agro prognoza Promjenjivo vrijeme Naoblačenje Kiša Padavine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.