Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 10.02.2020. 10:00

Slijedi oblačna i kišovita sedmica - razvedravanje tek oko vikenda

Ova sedmica bit će uglavnom tmurna uz povremenu slabu kišu. Sunčanije vrijeme tek oko vikenda, sa temperaturom do 15 stupnjeva.

Foto: Gordana Nastić
  • 125
  • 20
  • 0

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, početkom ove sedmice će biti toplije, uz povremenu slabiju kišu, pretežno u Hercegovini. Od utorka poslije podne, izgledna je promjena vremenskih prilika, pogoršanje praćeno padavinama i zahlađenjem. Kiša će povremeno prelaziti u susnježicu i snijeg. Pri tome, intenzivnije padavine se očekuju na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje.

U centralnim područjima i na sjeveroistoku, ovo će biti slabije izraženo. Sa djelimičnom stabilizacijom vremena, temperaturni režim će se izmijeniti. Četvrtak i petak biće najhladniji dani. Očekuju se minimalne jutarnje temperature do -4 °C u unutrašnjosti zemlje, na jugu do 6 °C. Danju će biti toplije, a za naredni vikend temperature će porasti i maksimalne vrijednosti dostizaće od 6 do 8 °C u Bosni, u Hercegovini od 10 do 12 °C. Padavine će popravit sveukupni vodni bilans.

Nakon umjerno do pretežno tmurnog početka sedmice u BiH, kiša je zabilježena u Hercegovini i jugozapadnim područjima. Trend ovakvog vremena nastavit će se i dalje, a tokom dana povremene i slabe padavine mogu biti ponegdje u Hercegovini i na zapadu. U večernjim satima kiša je moguća na sjeveru i sjeveroistoku države. Vjetar umjeren, u većem dijelu Bosne povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, u sjevernim područjima do 17 stupnjeva.

U Sarajevu će bit umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevni maksimu će bit oko 9 stupnjeva.

Sutra (u utorak) preovladavat će i dalje naoblaka. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, i na zapadu Bosne. Poslije podne padavine se očekuju na istoku, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu i sjeverozapadu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna od 10 do 16 stupnjeva, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Ovakav trend nastavit će se i u srijedu, sa kišom povremeno. U višim područjima je moguća susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 stupnjeva.

Sunčanije će bit u četvrtak, kada će samo jutro bit umjereno oblačno, a u ostatku dana sunčanije. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 stupnjeva.


Tagovi

Oblačno vrijeme Slaba kiša Susnježica Snijeg Razvedravanje Jutranje temperature Dnevne temperature


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97